homeaskarchivetheme


Lulu.

Dreamers. Silence speaks when words can't.
" bukan jenis aku lah nak share anything.
when someone ask me,
“so how about you?
bagitahu la sikit pasal diri awak.”

nothing special about me untuk diceritakan.
untuk di-share kan.

jenis aku ni kan pendiam.
tak banyak cakap.
bila nak cerita something dekat orang
it’s awkward— sebab dengar suara sendiri
then terus menggelabah nak cakap. "
- Cause I’m a weird person who always talk to my self.

(Source: lulumimo)

" "kenapa kalau dulu sebelum couple,
boleh berkawan.
tapi lepas clash jadi musuh, tak nak kawan?
tak boleh ke settle secara baik then jadi kawan macam biasa.
tapi benda tu depends.
ikut cara pemikiran orang.”

someone said this to me.
and yeh aku rasa nak bagi kat dia.
tapi yelah..
pemikiran tiap orang berbeza.
mungkin bagi aku,
why not?
why kita tak boleh jadi kawan cam dulu?
why must we end our relationship— jadi stranger? "
-

(Source: lulumimo)

" nak buat apa,
nak post apa,
nak type apa,
nak upload pic apa,
kena fikir sepuloh kali baru boleh post.

yelah.
sekali salah post—
adalah keyboard warrior yang meng-komen.
adalah tukang print screen.
adalah tukang menyebarkan.

manusia sekarang; suka tengok orang jatuh.
suka sebarkan aib orang.
tak gitu?

ugh! get life people 😒 "
"

kau terlalu mencari “kesempurnaan”
hingga tiap kali melihat or mendengar kekurangan seseorang—
terus menjauh
terus melangkah pergi
tanpa pikir panjang

aku pernah menjadi manusia kejam itu
dan banyak hati yang terluka
well— i think everyone mesti pernah ada rasa macam tu.
maybe lah.

padahal tahu yang hakikatnya—
nobody is perfect.
pasti ada cacat cela nya
pasti ada kekurangan kat mana mana

kita terlalu cinta kesempurnaan
kita terlalu berharap dia adalah sempurna
when we know something bad about someone on their past— we assume that him/her; orang jahat.
pernah?

satu benda yang aku belajar—
don’t hope too much
jangan harap yg dia ni tak pernah buat dosa
suci macam baby baru lahir, katanya

"
- maaf, jika aku tak sempurna—
pasal kat dunia ni
memang takde sape yg sempurna nak..

(Source: lulumimo)

peoplethatyouknow whispered : Kawan kawan aku semua lupa birthday aku. Padahal kami satu geng😭😭

Terlupa kot?
ke diorang busy ke?
normal la tu orang lupa birthday huhu.
jangan lah sedih hehe.
meh kita wish.

ehemm.
happy birthday to you.
happy birthday to you.
happy birthday to awak yg taktau namanya.
happy birthday to youu.
idk dah lepas ke belum birthday nya ni haha but moga panjang umur, murah rezeki, sihat selalu ya 😂

smile always.

→ Anonymous whispered : sepertinya, aku juga mahu bahagia. layakkah aku?!

tiap tiap manusia di muka bumi—
ingin bahagia.
ingin mencari bahagia.
walau sekejap.

dan ya.
engkau, aku, dia, mereka—
layak untuk bahagia.

moga kita dapat ‘kebahagiaan’ itu.
hopefully, may Allah bless 💕

" jika kau merasa besar, periksa hatimu
mungkin ia sedang bengkak
jika kau merasa suci, periksa jiwamu
mungkin itu putihnya nanah dari luka nurani
jika kau merasa tinggi, periksa batinmu
mungkin ia sedang melayang kehilangan pijakan
jika kau merasa wangi, periksa ikhlasmu
mungkin itu asap dari amal shalihmu yang hangus dibakar riya’ "
- Dalam Dekapan Ukhuwah, Salim A. Fillah

(Source: lulumimo)

" tidak ku benci
cuma terasa hati

bukan ku tak sayang
cuma tidak merasa disayangi
seperti mereka

bukan ku cemburu
cuma mau juga disanjung tinggi
di bangga-bangga kan
walau tidak selayaknya diperlakukan sebegitu rupa

bukan tidak mahu do something
cuma kurang kepercayaan
hingga hilang semangat
dan merasa diri tidak berguna
tak mampu melakukan sendiri "
- sometimes what people needs is— kepercayaan dari orang2 yg dia sayang. even dia tak show or express that ‘sayang’ tu, even orang tu slalu kata tak baik, dia tetap sayang. stop judging, complaining— start believe at the person yg korang sayang. mungkin korang ‘penguatnya’ tatkala dia tengah down. anda mampu mengubahnya 😂

(Source: lulumimo)

" ini kisah gadis
yang selalu pendam rasa.

dia selalu bersendiri
terlalu suka bersendiri
baginya; ia terasa
nyaman

dia jarang bersuara
suara emas itu
disimpan rapi
dari telinga telinga mereka

dia suka memendam rasa
tidak mengatakan apa yg dirasa
cuma hatinya yg sering bersuara
tatkala ditanya atau bertanya

memendam
dipendam
sampaikan hatinya—
disiat siat
terluka
bernanah
pedih

sepertinya gadis itu—
hilang kata untuk bersuara
sepertinya gadis itu—
malu untuk bicara
sepertinya gadis itu—
sudah terbiasa dengan semuanya
sepertinya seluruh dunia—
mengkritik nya

“hey kamu, hentikan!
manusia bongkak!
manusia tidak punya hati
manusia yg bertopeng topeng
bukak topeng mu
berdiri di depan cermin
apa kau cukup sempurna?
apa kau layak untuk menghukum manusia?
apa kau sudah terlalu bagus?
apa manusia pengecut; pemalas; pendiam; bodoh ini—
tidak bisa bersuara
tidak punya ruang untuk
meluahkan segala nya? ”

berhenti memijak manusia bodoh ini
berhenti menyumpah sumpah
berhenti menyakiti gadis ini
berhenti memarah si pengecut ini
berhenti menjelek jelek kan si pemalas ini
berhenti berhenti berhenti!!! "
- tentang si gadis yg mahu meluahkan segala rasa; yg telah lama dipendam— namun takut untuk meng-ekspresi kan perasaan itu.

(Source: lulumimo)

"

Aku baik baik saja sayang
cuma hati— tidak.

jiwa sedih
melihat kamu tersenyum indah
sedangkan aku disini—
menangis sepi

01:17 a.m.

"
"

pernahkah kau rasakan bila satu hari kau begitu menyukai seseorang itu
tapi dia tak rasa apa yang kau rasa
tak memberi apa yang kau minta

heh.
selalu sangat.
fake feeling.
If tak suka; why not straight to the point.
“aku tak suka kau. Tolong lupakan perasaan ni.”

Tak susah pun bro.
daripada kau tipu bulat2.
kau buat dia percaya.
kau buat dia sayang kau.
lepastu kau tinggalkan dia.
kejam!
apa kau pikir perempuan itu boneka?

mungkin sebab tu— aku tawar hati.
tawar hati nak in-relationship.

"
- kata kata manis mu; banyak melukakan hati si gadis

(Source: lulumimo)