home β€’ ask β€’ archive β€’ theme


Lulu.

Dreamers. Silence speaks when words can't.
" make choice
and don’t look back.

kalau ikut kan,
memang aku dah taknak pandang belakang ni.
banyak sangat ‘pain’.
sangat.

tapi yelah.
aku hanya manusia biasa.
need time for accept all this.
nak terima hakikat yg masa lalu—
tak boleh nak kita tukar.
akan kekal sampai bebila.

i just have to accept the past,
smile and move on.

engko ingat senang?
senang dari mulut.
bukan dari hati. "
-

(Source: lulumimo)

" aku jenis susah nak tidur.
sekali dah dapat tidur—
rasa malas nak bangun.
tapi cepat bangun.
dengar bunyi kucing meow pun aku dah boleh terjaga.

and aku walau mengantuk cam mana pun,
aku takkan tidur waktu petang2 ni.
tidur aku khas for midnight.
kecuali kalau dah bosan,
or penat sampai takleh pikir apa dah.
baru aku tidur.

jangan dikau tanya kenapa—
aku pun taktau pasal apa.
mungkin sebab takut takleh tidur malam kot.
tapi kan macam sama je tidur tak tidur,
still payah nak lelap haha. "
-

(Source: lulumimo)

" 一人にしγͺいで下さい。
please don’t leave me. "
- (via jan-zhao)

(Source: melisica)

" rasa happy tengok muka dia.
dia punya senyum tu.
haih.

tak salahkan dia.
tak salahkan sesiapa.
dah takdirnya macam tu kan.

ada jodoh tak kemana.
tapi if takde jodoh— sila bawa diri kemana mana.

walaupun dia memang betul perlukan masa nak baik macam dulu—
aku tunggu.
walaupun keberangkalian untuk ‘waktu’ tu tiba 10%,
aku nak tunggu jugak.
sampai aku rasa lelah.
tak berdaya.
tak kuat. "
- Just see your beautiful face—
make me miss you.
a lot.

(Source: lulumimo)

" berfesyen tu biar berpada-pada,
jangan ter-over,
jangan nak nampak cantik semata.
tak kemana pun.

kadang hati ni,
nak terikut gak bila mata dok tengok orang berfesyen ni.
ada yg baju labuh; tudung labuh tutup dada; tapi tang kaki skinny punya seluar. (cantik tapi tak molek le..)
ada yg baju dimasuk dlm seluar; tudung pendek, seluar skinny. (nyampah tengok bila baju masuk dlm seluar!..)
ada yg baju belah dalam pendek; pakai cardigan labuh; seluar skinny; berkasut.
ada yg pakai tudung belah belakang berbonggol (aku takleh terima yg ni. tang mana yg lawo pun taktau)
dan bermacam lagi lee…

nak kata aku perfect— memang kelaut.
tapi ni pandangan sendiri.
macam aku cakap; nak berfesyen tu biar berpada.
mohon dijauhkan rasa yg tak baik baik,
dan benda yg boleh meng-aibkan diri sendiri.

biarle nampak selekeh.
dari dok terikut fesyen yg macam ke-baratan ni. "
-

(Source: lulumimo)

" memang orang kita—
buat dulu; baru berfikir.
kot.

dah tahu benda tu salah,
but still mengada nak buat.
dah tahu orang tak suka,
but still nak paksa memaksa.
dah tahu diri yg bersalah,
but still tak nak ngaku bersalah. "
β†’ Anonymous whispered : Do you have a boyfriend?

No, single. Nak masuk meminang ke non? xD

β†’ Anonymous whispered : Hello, salam! How's ur day my dear lulu? I hope you are in pink of health. Take care yah!

Waalaikumsalam wbt.

Alhamdulillah, okay okay lah hehe. Thanks, and you too! Selamat hari mendeka! Mennndeka! Take care ;)

" orang minta pendapat,
minta nasihat,
pastu aku dok puas me-mikir-kannya.

dah puas bagitau A sampai Z.
tapi dia buat ignore je.
then apa function kau minta pendapat/nasihat tu?

well tak kisah le nak terima tak,
tapi cuba lah jaga sikit perasaan orang kot ye pun.
sikit pun jadi lah.
hahaha. "