homeaskarchivetheme


Lulu.

Dreamers. Silence speaks when words can't.
" all I need is ‘kepercayaan’.
from my family,
my friend,
and anyone.

contohnya dalam kes aku ni;
aku rabun jauh dan silau,
pasal tu tak berani bawak kereta bila malam.
tapi haritu berani kan diri bawak gak sebab amek kawan.
bila lagi nak belajar bawak time malam kan,
alhamdulillah selamat je huhu.

kalau orang percaya,
kita pun lagi percaya kat diri sendiri.
orang kata apa level confidence tu lagi tinggi la.

ni belum buat pape,
dah doakan yg buruk buruk.
buat orang down— rasa macam ‘useless’.
sedih laaa haha.

siapa yg punya rasa or pernah rasa,
diorang tahu lah.
hmmmm T.T "
"

u know,
the feeling when
u want something desperately,
but u can’t have it.

same goes to
when u miss someone so badly,
but u cannot hear his voice.
u cannot talk to him.
u cannot see his face.
u just cannot do anything to endure ur feeling.

"
-

(Source: lulumimo)

" tika dan saat ini,
aku rindu.
rindu semua tentang kamu.

kau punya annoying.
kau punya caring.
kau punya story.
kau punya suara.
kau punya muka.
kau punya mata.
kau punya rambut.
paling penting— hidung mu yg telah menawan hati ini.

Hahahahaha but siyes rindu nii :’( "
- Awak, tolong sampaikan rindu ni dekat dia tau :’)
" kadang—
memang kita harus ‘buang’ orang dari hidup kita.

bukan sebab benci.
tapi demi nak jaga hati sendiri.
mungkin nampak kejam tapi mungkin itu je caranya nak end of this pain.

sampai bila kau nak biarkan diri kena marah, perli,
dipijak pijak dek manusia yg angkuh sombong ni? "
- but kan ada satu ketika bila kau dah buang dia dari hidup kau; kau akan rindu kenangan yg pernah ada. Mungkin.

(Source: lulumimo)

" "Na, nanti kita pergi wat rawatan muka nak?"

“Okay. Kau belanja eh?”

“Aaaa.. Boleh. Tunggu aku dah kerja lah haha”

“Haa okay aku tuntut nanti. Yg murah je.”

“Eh, mesti lah nak yg mahal nya. Tapi muka jelaa.”

“Okay berehh je haha.”


Dia sengih ja.
Aku pun sengih gak.
Angan angan—
harap harap dapat le rasa. "
-

Kita orang adik beradik— takdelah jaga muka sangat. Which is setakat pencuci muka, kalau keluar pakai krim fair&lovely tu, pelembab bibir, je. Dah. Cuma aku jela yg tempek lagi face powder johnson’s tu, dgn celak. Orang tak reti make up camni ah hahaha. Lepastu, pakai mask pun kadang2 jele. Kadang jeles gak tengok orang, muka flawless like a princess. Tapi rileks. Lama lama kedut gak muka tu tehehe (nak sedapkan hati jeee..)

Muka je ke nak bersih kak?
hati pun nak kena bersih jugak ;)

" aku ada perasaan takut pada bunyi yg kuat—
contohnya bunyi motor.
dah malam dok press2 minyak tu haa.

bukan takut macam kau nampak lipas lalu,
tapi entah lah.
yg penting aku tak suka bunyi tu.
it’s just too loud.
too annoying.

pelik ke if ada rasa camni? Haha "
" jenis aku,
tak suka orang tanya soalan yg sama.
walaupun yg bertanya tu— orang yg berbeza beza.
dan aku tak suka orang yg banyak tanya.

entah.
rasa annoying giler.
kalau sikit2; still boleh tahan kot.
Kot lah. "