homeaskarchivetheme


Lulu.

Dreamers. Silence speaks when words can't.
" Aku tak mengharapkan apa apa.
cuma nak kita jadi baik macam dulu.

Aku tak nak bergaduh,
tak bertegur sapa.
pasal aku rasa macam ada yg tak kena.
pasal hati aku rasa tak tenteram.
pasal aku akan rasa semua benda tak kena.

aku mohon.
kau sudi terima aku jadi kawan kau again. "
" that moments—
bila people always blame on you.
bila people marah kau sesuka hati.
bila people tuduh kau macam macam.
talk something bad bout you.

peh.
Tuhan je tahu rasanya macam mana.
nak kawal marah tu, ingat senang?
pendam.
diam.
sampai kadang rasa nak nangis.

kalau ikutkan aku yg dulu,
memang aku marah balik je.
tapi tak best lah jadi pemarah.

Keep calm and istighfar. "
" 'move on'

easy to say,
hard to do. "
- (via lulumimo)
" awak yg di rindui.
tidak tahu apa layak untuk aku terus merindu.
awak yg di sayangi.
tidak tahu apa layak untuk aku masih menyayangi.

awak yg ingin dilupai.
tidak tahu bagaimana caranya untuk aku melupakan seperti kemahuan mu.
awak yg masih tertinggal disini.
dihati ini.

aku cemburu dgn mereka yg masih boleh berbicara sama kamu.
aku cemburu dgn mereka yg buat kamu tersenyum bahagia tiap hari.

awak yg di rindui.
awak yg di sayangi.
apa aku mampu buat kamu tersenyum sekali lagi? "
- Sungguhla.. Sakit jiwa bila overdose ‘rindu’ someone :’(

(Source: lulumimo)

" Kadang nangis aku bukan sebab sedih, tapi marah yang tak tertahankan. "
- (via gadispianist)

Sungguh la.. Kadang tengah marah, tak memasal rasa nak menangis T.T

" Cause I’m tired with people.
Cause I’m tired to take care of those people.
Cause I’m really really really tired nak look ‘perfect’ for 24/7 in front them.

Kalau kau tak betah dgn perangai aku yg sekarang ni,
mohon pergi jauh dan jangan kembali.

beb.
jangan nak expect aku yg sekarang sama dgn dulu.
kalau dulu mungkin orang boleh pijak,
but now aku takkan biarkan that thing happen again.

Aku penat nak jaga hati orang,
kau faham tak— PENAT.
dan aku makin tenat,
if terus terusan biarkan orang pijak aku.
tak kisah orang nak kata apa,
nak talk something bad bout me,
Tuhan kan ada. "
- You spoil my mood der…
" Ramadan bakal meninggalkan kita tak lama lagi,
tak tahu sama ada jumpa lagi ke tak next year.
entah — rasa sebak.
I love THIS Ramadan!

Am I’m done do something good this Ramadan?
Am I’m done do something nice to people?

Even Ramadan dah pergi nanti,
moga kita terus istiqomah dlm mengerjakan ibadah,
etc; solat awal waktu, berjemaah, baca Al-Quran,
tutup aurat, bercakap baik,
jaga lidah,
jaga mata,
jaga mulut,
jaga tiap perilaku yg kita buat.
bersangka baiklah sesama kita. "
- Moga amalan kita juga diterima oleh-NYA. May Allah bless us :)

(Source: lulumimo)

" hari demi hari—
aku belajar utk melupakan,
belajar utk merelakan,
belajar utk tabah,
belajar utk berjalan sendiri.

hari demi hari—
aku cuba mengikhlaskan,
semua yg datang akan pergi,
yg tinggal cuma kenangan.

hari demi hari—
aku perlahan lahan mencari redha Ilahi,
mencari kekuatan yg kian hilang,
mencari petunjuk,
kemana harus aku pergi.

hari demi hari—
aku doa supaya Tuhan hilangkan rasa duka ini,
sebab aku nak bahagia macam org lain,
aku tak nak lagi sedih,
rasa kecewa yg menyakitkan jiwa.

moga,
tiap kamu merasa hal yg sama,
terus kuat hadapi semua ini :’)

kebahagiaan pasti milik kita. "
- (via lulumimo)

☺☺

" bukan aku tidak mahu melupakan,
cuma ada hal yg buat aku tak mampu untuk melupakan.
bukan aku tidak mahu berhenti,
cuma aku masih mau menanti.

tidak tahu untuk apa aku tunggu,
tidak tahu untuk apa aku setia disini,
tapi aku belum masih mahu berhenti.

pulanglah.
aku masih menanti.
i miss my precious moment with you. "
- Tears are falling again, painful tears are flowing, my hearts hurt— it hurts because of you. On the day that I miss you, I want to see you again..

(Source: lulumimo)

sasha-artemis-braus:

Can everyone please take a moment of silence for the Malaysian Airlines plane that was shot down at the Ukranian border with almost 300 people on board?